Polska kiełbasa

kiełbasa

Wśród ulubionych dań każdego Polaka znajduje się mnóstwo potraw, który spożywamy już od dziecka. Polska kuchnia jest bardzo smaczna, ale wiele potraw opartych jest o tłuszcz i na dłuższą metę może być niezdrowe. Żyjemy jednak w czasach, w których każdy chce być fit i bardzo dobrze wyglądać i restauracje starają się gotować w ten sposób, aby używać zamienników, które nie zmienią smaku i zachowają tradycyjny wyraz danej potrawy. Poza obiadami Polacy uwielbiają kanapki, które często przyrządzamy w tradycyjny sposób.

Kiełbasa sucha

Polska kiełbasa to produkt, z którego słyniemy od wielu lat na całym świecie. Produkujemy setki jej rodzajów i wiele tego typu produktów jest wysyłanych za granicę, gdyż cieszą się one tam wielkim zainteresowaniem. Bardzo dobrze znana jest między innymi kiełbasa sucha, która nie posiada tak dużej ilości tłuszczy jak kiełbasa wiejska i boczek i nadaje się do spożycia nawet przez osoby, które są na restrykcyjnej diecie.

Kiełbasa cienka

W naszych polskich kiełbasach Tarczyński zakochali się szczególnie Amerykanie, którzy każdego roku szturmują tłumem polskie festiwale w USA, podczas których można spróbować dużych ilości naszego rodzimego jedzenia. Wszystko spowodowane jest oczywiście w tym, że w USA Polonia jest jedną z najliczniejszych na całym świecie. Szczególnie w Chicago mieszka bardzo wielu rodaków, którzy starają się kultywować stare tradycje i produkować wędliny według polskiej receptury, której zostali nauczeni jeszcze przed wylotem za ocean.

Szybka przekąska

Na przestrzeni kilku ostatnich lat coraz większą popularnością cieszą się kabanosy, czyli kiełbasa cienka, która jest dodatkowo podsuszana. Kabanosy posiadają najczęściej dłuższy termin ważności, więc nadają się idealnie do pracy czy szkoły. Oczywiście warto wybierać takie, które posiadają jak najlepszy skład. Parówki smakują przede wszystkim dzieciom i z racji ich szybkiego przygotowania podawane są na śniadanie. Producenci starają się obecnie przygotowywać parówki tak, aby zawierały jak najwięcej mięsa.

Related Post